Koolhydraatarme keto brownies van amandelmeel en zwarte chocola.
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Bereidingstijd20 minutenmin
Gang: Tussendoortje
Keuken: Amerikaans, internationaal
Trefwoord: brownies, chocoladebrownies
Porties: 4
calorieën: 69kcal
Ingrediënten
80gram75% chocoladeOf Keto Cacao
5eetlepelsamandelmeel
1theelepelbakpoeder
3eetlepelscacaoLet op! Gebruik ongezoete
3eetlepelserythritolof andere zoetstof die verwarmd mag worden
3eetlepelswater
2eetlepelsroombotergesmolten
1stuksei
1stuksvanille stokje
5grammacadamia nootjesin kruimels (optioneel)
Instructies
Zet de oven aan en verwarm hem voor op 180 graden, vet een ovenschaal alvast goed in met boter of spray bakolie.
Smelt de roomboter heel rustig in een pannetje zodat het niet bruin wordt.
Pak een kom en meng het amandelmeel, de cacao poeder, de zoetstof en het bakpoeder goed door elkaar.
Voeg het water, het ei en het binnenste van het vanillestokje toe aan de boter en meng het goed voordat je het bij de kom met de droge ingrediënten voegt. Meng dit mengsel goed door elkaar.
Neem de (keto) chocoladereep en snij of breek deze in kleine stukjes en roer deze door het mengsel.
Doe het mengsel in de ovenschaal en bak deze 12 tot 14 minuten tot hij mooi bruin is. Hij mag nog wat smeuig zijn in het midden.
Notities
Heerlijk om een klein beetje warm van te genieten. Je kunt er nog wat gehakte nootjes overheen sprenkelen ter garnering.