Ga terug
ketobroodje ketoclub
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Ketobroodje met top toppings

Keto broodje met lekkere smeerseltjes
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd1 uur
Gang: Borrelhapje, lunchgerecht, Ontbijt, Tussendoortje, voorgerecht
Trefwoord: ailoli, brood, chiliboter, kruidenboter, tomatensalsa

Equipment

  • Stone age bread mix

Ingrediƫnten

Broodje

Kruidenboter

  • 100 gram roomboter of plantaardige boter zoals flora plant op kamer temperatuur
  • 10 takjes platte peterselie alleen de blaadjes
  • 10 stengels bieslook
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 theelepel citroensap
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

chiliboter

  • 100 gram roomboter of plantaardige boter op kamer temperatuur
  • 10 takjes platte peterselie de blaadjes
  • 1 teen knoflook geperst
  • 10 stengels bieslook
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 snuf chayennepeper naar smaak
  • 1 theelepel chilivlokken
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Aioli

  • 1 stuk eidooier van een vers ei
  • 250 ml olijfolie mild
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk citroen
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Tomaten salsa

  • 4 stuks tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk lenteui
  • 0,5 kleine sjalot
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Instructies

Broodje

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Doe de broodmix in een kom en meng deze goed met het zout en eventuele droge toevoegingen.
  • Voeg de olie en eieren toe en meng goed door.
  • Doe het mengsel in een broodvorm en zet deze in de voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 60 minuten.
  • Laat afkoelen en gebruik mooie dunne plakjes.

Kruidenboter

  • Prak de boter zacht met een vork.
  • Hak de kruiden fijn, pers de knoflook en roer het door de boter.
  • Breng op smaak met de citroensap, voldoende zout en wat peper.
  • Garneer met nog wat bieslook.

Chiliboter

  • Prak de boter zacht met een vork.
  • Hak de kruiden fijn, pers de knoflook en roer het door de boter.
  • Roer de cayennepeper en 2/3 van de chilivlokken ook door de boter.
  • Breng op smaak met de citroensap, voldoende zout en wat peper.
  • Garneer met de rest van de chilivlokken.

Aioli

  • Klop een ei dooier los.
  • Pers de 2 tenen knoflook boven de eidooier en mix het goed door elkaar.
  • Tijdens het mengen, mixen met garder mixer, giet druppelsgewijs de olie erbij, begin met max 50 ml ervan langzaam toe te voegen. Druppel voor druppel tot hij wat dikker wordt. Pas als hij wat dikker is de rest er langzaam bij doen. Beetje bij beetje.
  • Als het zo dik is als mayonaise kun je het op smaak brengen met de citroensap, zout en peper.
  • Eventueel een beetje zoetstof toevoegen.

Tomatensalsa

  • Snij de tomaten door de helft, haal de zaden eruit en snij ze in kleine blokjes. Doe ze in een kom.
  • Snij het sjalotje fijn, pers de knoflook en voeg deze toe en roer door de tomaten.
  • Roer de olijfolie door de tomaten en breng op smaak met peper en zout.
  • Snij het lenteuitje in kleine ringetjes en sprenkel over de salsa.