Varkenshaas met champignons en sperziebonen
Varkenshaas met champignons
en sperziebonen
Voedingswaardes
Calorieën : 517kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 37g | Vet: 37g
Porties 1
calorieën 517kcal
Ingrediënten
- 150 gram varkenshaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel roomboter
- 75 gram champignons
- 50 milliliter room
- 0.5 stuks bouillonblokje
- 1 theelepel tijmblaadjes
- 100 gram sperziebonen
- 1 snufje peper
- 1 snufje zout
Instructies
- Dep de varkenshaas met keukenpapier. Bestrooi peper en zout. Laat de olie en boter goed heet worden in een koekenpan. Bak het vlees in 2 minuten rondom bruin.
- Haal het vlees uit de pan en voeg de champignons toe aan het bakvet. Bak ze bruin en gaar.
- Voeg de room, bouillon, tijm en zout toe. Kook de saus tot de helft in.
- Dop ondertussen de boontjes en kook ze beetgaar. Leg de varkenshaas in de champignonsaus en laat op zacht vuur zo’n 8 minuten door garen.
- Snij het vlees in plakken en serveer met de champignonsaus en sperziebonen.