Varkenshaas met champignons en sperziebonen

Afdrukken

Varkenshaas met champignons en sperziebonen

Varkenshaas met champignons en sperziebonen

Voedingswaardes

Calorieën : 517kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 37g | Vet: 37g
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Trefwoord champignons, sperziebonen, varkenshaas
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 1
calorieën 517kcal

Ingrediënten

  • 150 gram varkenshaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 75 gram champignons
  • 50 milliliter room
  • 0.5 stuks bouillonblokje
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Dep de varkenshaas met keukenpapier. Bestrooi peper en zout. Laat de olie en boter goed heet worden in een koekenpan. Bak het vlees in 2 minuten rondom bruin.
  • Haal het vlees uit de pan en voeg de champignons toe aan het bakvet. Bak ze bruin en gaar.
  • Voeg de room, bouillon, tijm en zout toe. Kook de saus tot de helft in.
  • Dop ondertussen de boontjes en kook ze beetgaar. Leg de varkenshaas in de champignonsaus en laat op zacht vuur zo’n 8 minuten door garen.
  • Snij het vlees in plakken en serveer met de champignonsaus en sperziebonen.

Geef een reactie