Pompoen lasagna

Omdat je soms gewoon zin hebt in zo’n heerlijk bord comfort food en gewone pasta onmogelijk goed kan gaan met ketogeen/koolhydraatarm eten moest er een geweldig alternatief komen. Nou, met deze pompoen lasagne bladen heb ik die wel gevonden. Echt een bord vol warmte en plezier.

Afdrukken

Pompoen lasagne

Lasagne van pompoenbladeren



Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4
calorieën 97kcal

Ingrediënten

  • 1 stuks Pompoen in plakjes
  • 400 milliliter Tomaten passata
  • 100 gram Geraspte kaas
  • 2 stuks maggi bouillon blokjes
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 400 gram gehakt half om half gekruid of zelf kruiden
  • 3 gram Italiaanse kruiden naar smaak Oregano, basilicum
  • 1 stuks ui fijn gehakt
  • 1 teen teen knoflook gehakt
  • 8 blaadjes basilicum Fijngehakt

Bereidingswijze

  • Snij de pompoen met de mandoline of kaasschaaf in plakken, zo groot mogelijk. Of koop plakken pompoen die als lasagne bladen kunnen fungeren.
  • Fruit een uitje en de knoflook in een beetje ghee of kokosolie en voeg dan de gehakt toe. Kruid met nog wat Italiaanse kruiden en rul gaar. Voeg dan de tomaten passata toe met 1 maggi bouillon blokje en roer in de tomatensaus tot het goed gemengd is en warm.
  • Pak een klein sauspan en verwarm de crème fraîche langzaam tot het vloeibaar is. Voeg het bouillonblokje toe en de helft van de geraspte kaas.
  • Vet een ovenschaal in en begin met een laag tomatensaus. Bedek die met pompoen (Mag best een stevig laagje zijn) daar weer de rest van de tomaten saus om en weer bedekken met goede laag pompoen. (herhaal als je nog over hebt) Vervolgens als laatst afronden met de crème fraîche saus.
  • Strooi het laatste van de kaas erover en zet in de oven.
    180 graden, 20 tot 25 min. 20 minuten timer

Notities

Recept Notities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *