Koolhydraatarme KETO Brownies

Brownie2_ketoclub
Afdrukken

Koolhydraatarme KETO Brownies

Koolhydraatarme keto brownies van amandelmeel en zwarte chocola.
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans, internationaal
Trefwoord brownies, chocoladebrownies
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4
calorieën 69kcal

Ingrediënten

  • 80 gram 75% chocolade Of Keto Cacao
  • 5 eetlepels amandelmeel
  • 3 eetlepels cacao Let op! Gebruik ongezoete
  • 3 eetlepels erythritol of andere zoetstof die verwarmd mag worden
  • 3 eetlepels water
  • 2 eetlepels roomboter gesmolten
  • 1 stuks ei
  • 1 stuks vanille stokje
  • 5 gram macadamia nootjes in kruimels (optioneel)

Bereidingswijze

  • Zet de oven aan en verwarm hem voor op 180 graden, vet een ovenschaal alvast goed in met boter of spray bakolie.
  • Smelt de roomboter heel rustig in een pannetje zodat het niet bruin wordt.
  • Pak een kom en meng het amandelmeel, de cacao poeder, de zoetstof en het bakpoeder goed door elkaar.
  • Voeg het water, het ei en het binnenste van het vanillestokje toe aan de boter en meng het goed voordat je het bij de kom met de droge ingrediënten voegt. Meng dit mengsel goed door elkaar.
  • Neem de (keto) chocoladereep en snij of breek deze in kleine stukjes en roer deze door het mengsel.
  • Doe het mengsel in de ovenschaal en bak deze 12 tot 14 minuten tot hij mooi bruin is. Hij mag nog wat smeuig zijn in het midden.

Notities

Heerlijk om een klein beetje warm van te genieten. Je kunt er nog wat gehakte nootjes overheen sprenkelen ter garnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *