Ketoflu checklist

Ben je begonnen met het ketodieet of ga je nog starten en twijfel je of dit kan? Voel je je in een dipje en niet lekker? In deze tijden kan het zijn dat je twijfelt of je ziek bent of dat komt door de ketoflu. Doe dan deze check en kijk waar jouw klachten vandaan komen.

Buiten de klachten van verkoudheid, griep en corona zijn er nog meer syptomen van de ketogriep die kunnen voorkomen zoals: slapeloosheid, opstipatie, zweten en verzuring van spieren. Dit hoeft niet perse te gebeuren en zo wel dan duurt het een paar dagen en daarna verdwijnt dit vanzelf. Dit is een teken dat je omswitcht van je glucose verbranding naar vetverbranding.

Ketoflu is niet slecht!!!

Het is juist het ontwennen van iets slechts, als je de ketoflu ervaart weet je dat je op de goede weg zit.

In dit schema kun je kijken of je zelf de Ketoflu hebt als je ketogeen of koolhydraatarm eet. Doe je dit nog niet en wil je aan jouw gezondheid werken, op deze pagina kun je mee doen met het 8-weken fitplan.

Als je ketogeen eet kun je jouw energie een boost geven door wat MCT olie te nemen en jouw Elektrolyten op pijl te houden. Zorg dat die op pijl zijn en je klachten verdwijnen of zijn minimaal.

Geef een antwoord