Vetpercentage inschatten

Voor je de keto calculator gebruikt heb je jouw BMI (body mass index) nodig. Een makkelijke manier is de calculator hier gebruiken.

Keto calculator

Let wel, de tools geven theoretische waardes, zowel de Keto calculator als de BMI calculator. Dat betekent dat de waardes voor de meeste mensen zullen werken maar voor een groep mensen ook weer niet. Ieder lichaam, stofwisseling en voedselopname is uniek dus kan anders reageren op de waardes uit onderstaande calculator.

Eenheden

Geslacht

Leeftijdjaar

Gewichtstones lbs

Hoogtefeet inches

Activiteiten niveau

Lichaamsvet%

Koolhydratengram

Geef het aantal dagelijkse netto-koolhydraten op dat u wilt consumeren. Meestal wordt 20-30 gram aanbevolen om mee te beginnen.

Resultaten

Onderhoud

Onderhoudsniveau is het niveau waarop uw gewicht stabiel blijft.

Je BMR is:1536kcal
Calorieën om te consumeren:2027kcal
Je vetinname moet zijn:184grams
KoolhydratenEiwitVet
25gram69gram184gram
100kcal275kcal1653kcal
5%14%81%

Doel

Hieronder vindt u een reeks calorietekorten om u te helpen gewicht te verliezen. Voor het beste resultaat is het aan te raden om te kiezen voor een matig calorietekort van 10-20%.

Langzaam afvallen (11%)

Calorieën om te consumeren:1804kcal
Je vetinname zou moeten zijn:159grams
Net CarbsEiwitFat
25grams69grams159grams
100kcal275kcal1430kcal
6%15%79%

Gemiddeld snel afvallen (22%)

Calorieën om te consumeren:1581kcal
Je vetinname zou moeten zijn:134gram
KoolhydratenEiwitVet
25gram69grams134gram
100kcal275kcal1207kcal
6%17%77%

Snel afvallen (33%)

Calorieën om te consumeren:1358kcal
Je vetinname zou moeten zijn:109gram
KoolhydratenEiwitVet
25gram69grams109gram
100kcal275kcal984kcal
7%20%73%

Hoe om te gaan met de resultaten

Deze waardes zijn een indicatie. Je hoeft niet elke dag exact op deze waardes te komen. Een beetje variatie in calorieën of vetten en eiwitten is beter dan iedere dag hetzelfde. Uiteraard niet te ver boven de voor jouw ideale hoeveelheid koolhydraten komen.

Deze calculator houd dus rekening met jouw eigen waardes en als je hem zo volledig en zo correct mogelijk invult kun je met de gegeven macro’s aan de slag, om op een zo goed mogelijke en verantwoorde manier bezig te zijn met het ketogeen dieet, zodat je lichaam van glucoseverbranding naar vetverbranding overstretch.

Uitleg waardes

Je eet meer vetten, genoeg eiwitten en amper koolhydraten. Door de vetten zal je calorie inname toch niet te laag uitvallen zodat er genoeg brandstof is voor het lichaam. Je kunt namelijk behalve teveel, ook te weinig eten, en dat bevordert het afvallen zeker niet omdat je in de beruchte spaarstand kunt komen wanneer je niet veel sport en te weinig voedingsstoffen binnen krijgt.
De resultaten van de tool verschillen per persoon. Er wordt rekening gehouden met jouw leeftijd, lengte en nog andere factoren zoals je calorie verbruik.

Die wordt ook bepaald door de mate waarin jij elke dag actief of juist minder actief bent en hoeveel gram koolhydraten je wilt eten. Natuurlijk kun en hoef je niet elke dag opnieuw in te vullen als de mate van actief zijn veranderd, het gaat uiteindelijk om het gemiddelde in een week. Wij houden de koolhydraten zeker in het begin tussen de 20 en 30 hiermee raak je het best in ketose.
25 kh kun je dan het best invullen in de rekentool

Welke mate van activiteit past het beste bij mij?

  • Niet actief: baan met zittend werk, geen of weinig sport
  • Licht actief: baan met lichte beweging en 1 tot 3 keer licht sporten per week
  • Gemiddeld actief: baan met actief werk en 3 tot 5 keer sporten per week
  • Erg actief: baan met zwaar fysiek werk en vaker dan 5 keer sporten per week
  • Atleet/bodybuilder: professioneel sporten met dagelijkse hoge en zware intensieve trainingen

Wanneer gebruik ik de Keto Calculator?

Je gebruikt deze calculator als je zelf wilt berekenen wat jouw theoretische waardes zijn, óf simpel weg omdat de weekmenu’s niet het gewenste resultaat opleveren na een week of 3. De weekmenu’s zijn afgestemd op gemiddelden dus met deze calculator kun je controleren of de gemiddelden bij jou passen.
Merk je nu dat het het afwijkt dan kun je de hoeveelheden aanpassen aan jouw waarden.