Wil je nog veel meer recepten waar je (buik) vet mee kwijtraakt of gewoon snel lekker fit worden en snel een paar kilo kwijt? Dat kan! Klik hier en dan leg ik je uit hoe of bestel meteen het 8-weken fitplan.
Chocolade taart met 2 kleuren ganache
Keto chocolade taart met ganache
Voedingswaardes
Portie: 100g | Calorieƫn : 287kcal | Koolhydraten: 2.3g | Eiwitten: 6.5g | Vet: 28g
Porties 10
calorieƫn 287kcal
Benodigdheden
- taartvorm van ongeveer 22 cm
- hakmolen
- mixer
Ingrediƫnten
Taart
- 75 gram amandelmeel
- 75 gram gemalen pecannoten of extra amandelmeel
- 50 gram gemalen macadamia noten of extra amandelmeel
- 30 gram cacao poeder laag in Koolhydraten, ongezoet
- 50 gram eiwitpoeder vanille smaak whey, je kunt het weglaten dan wordt het een iets andere structuur.
- 100 gram roomboter op kamer temperatuur
- 150 ml slagroom/room/flora room
- 75 gram zoetstof zoals erytritol/stevia combi sukrin, steviala of monkfruit van lakanto
- 6 stuks eieren middelgroot
Optionele ingrediƫnten
- 2 eetlepels chocolade stukjes suikervrij, Okono Coffee
- 1 stuk vanille stokje alleen het merg
Voor de vulling
- 200 ml slagroom/room/flora room om op te kloppen
- 100 gram mascarpone
- 30 gram zoetstof zoals sukrin, erytritol naar smaak
Voor de ganache
- 100 ml slagroom
- 7 gram roomboter klein puntje
- 50 gram donkere chocolade okono coffee met MCT
- 50 gram witte chocolade okono witte chocolade
Instructies
Taart
- Zet de oven aan en verwarm hem voor op 180 graden.
- Meng de droge ingrediƫnten voor de taart in een kom en roer ze goed door. Voeg de slagroom en roomboter erbij en begin met mixen. Doe om de beurt de eieren erbij en mix tot het beslag mooi door gemixt is.
- Bekleed een bakvorm van ongeveer 22 cm met natgemaakt bakpapier en giet het beslag in de vorm.
- Bak de taart in ongeveer 45 minuten op 180 graden. Steek er een prikkertje in om te zien of hij redelijk droog is van binnen. Indien nog te nat, iets langer doorbakken.
- Laat de taart goed afkoelen. (Voor je er mee verder gaat!)
Vulling
- Klop de slagroom met de zoetstof stevig op.
- Indien gewenst kun je er nog wat cacao, smaakstof of vanille doorheen doen om de vulling een "eigen" smaak te geven.
- Meng rustig met de mascarpone. Spatel het tot een mooie textuur. Stop dit eventueel in een spuitzak. Leg even in de koelkast tot het goed stevig is.
- Snij de afgekoelde taart doormidden en leg de vulling op de onderste laag. Leg de bovenste laag van de taart erbovenop. strijk de restjes die er tussenuit komen mooi glad. Zet de taart in de koelkast.
Ganache
- Voor de bruine chocolade ganache warm je de helft van de slagroom langzaam op in een pannetje. Dan haal je deze van het vuur. Wanneer je een beetje zoetstof wilt gebruiken, gebruik dan vloeibare allulose of vloeibare zoetstof zodat het straks niet kristalliseert.
- Doe de donkere chocolade bij de slagroom en roer erdoor tot het smelt. Evt een klein klontje roomboter erbij zodat het mooi glanst. Goed doormixen en dan kun je het mengsel mooi over de taart gieten.
- Zet de taart op een rooster met een bakpapier eronder zodat het er mooi afdruipt.
- Voor de witte ganache herhaal je hetzelfde maar dan met de witte chocolade.
- Wanneer je rondjes op de taart giet en met een sateprikker lijntjes erin trekt krijg je een mooi feestelijk patroon!
Afwerking
- Druk nog de amandelen in de zachte ganache aan de zijkant en garneer met wat chocolade krullen of wat rood fruit ziet er ook altijd prachtig uit.
- Zet de taart nog even in de koelkast om de ganache te laten opstijven.
- Eet smakelijk!
Neem er niet teveel van, het is ongeveer een maaltijd vervanger. Heerlijk met een toefje suikervrije slagroom.
Tip: Het is natuurlijk niet voor elke dag, snoepen doe je soms, maar deze kun je ook een keertje als ontbijt nemen. Lekkerrr!!
Wil je uitgebalanceerd, lekker en sportief aan de slag met Keto? Doe mee met ons in het 8 weken keto plan! Ontvang alle informatie in ons boek inclusief toegang tot het afgeschermde gedeelte van onze website met aan vullende informatie en recepten.