Vetpercentage meten

In de app moet het vetpercentage ingevuld worden. Er zijn verschillende methodes om dit te doen, een goede methode is met de lichaamsvetemeter/huidplooimeter, in onze winkel zijn ze te verkrijgen. De informatie uit deze berekening kun je gebruiken in de Keto-calculator.

Wil je nog veel meer recepten waar je buikvet mee kwijtraakt of gewoon snel lekker fit worden en snel een paar kilo kwijt? Dat kan! Klik hier en dan leg ik je uit hoe! Of bestel meteen het 8-weken fitplan.

lichaamsvetmeter

Dit wordt bij elkaar opgeteld en door middel van een tabel wordt aan de hand van de leeftijd en het geslacht bepaald wat het vetpercentage is.

Tip: Zo meet je met de huidplooimeter. Op vier plaatsen op het bovenlichaam wordt de huidplooi gemeten in millimeters.

  • Biceps – de voorkant midden bovenarm
  • Triceps – de achterkant midden bovenarm
  • Subscapulaire plooi – onder het schouderblad
  • Supra-iliacale plooi – vlak boven het bovenbeen

Vetpercentage inschatten

Je kunt ook het vetpercentage benaderen door deze calculator te gebruiken. Het houdt echter geen rekening met lichaamsbouw, leeftijd en geslacht dat zeker een factor is.

Jouw BMI is

Ga terug naar de keto-app.

Om flink af te vallen of meer energie te hebben tijdens het sporten, om je diabetes onder controle te krijgen of gewoon snel lekker fit worden of snel een paar kilo kwijt? Als je dat ook wil, klik dan hier en dan leg ik je uit hoe! Of bestel meteen het 8-weken fitplan.